Benifaió aprova crear una comissió informativa i de treball sobre la Torre Mussa

RIBERA EXPRES

La portaveu socialista en l’Ajuntament, Marta Ortiz, ha recordat que “després de set anys no s’ha avançat ni s’ha aportat suficient informació sobre la rehabilitació i la restauració d’aquest edifici que és un senyal d’identitat del nostre poble”

El ple de Benifaió ha aprovat per unanimitat una moció presentada pel grup municipal socialista perquè es creu una comissió informativa i de treball sobre la rehabilitació de la Torre de Mussa. En aquest sentit, la portaveu socialista en l’Ajuntament de la localitat, Marta Ortiz, ha explicat que després de “set anys d’espera no s’ha avançat gens en aquest projecte i no hem rebut la informació necessària sobre els tràmits que s’han realitzat”. Per açò, els socialistes han considerat adequat que es “creu aquesta comissió de forma extraordinària i exclusiva per a tractar tot el relacionat amb la rehabilitació i la restauració de la Torre de Mussa de Benifaió”.

Per als socialistes, aquest projecte “tan important” per a la “identitat, la cultura i el patrimoni del nostre poble hauria d’haver sigut una prioritat per a l’equip de govern del PP”. No obstant açò, Ortiz ha recordat que en 2005 des d’alcaldia “es va sol·licitar una subvenció per a començar les obres, encara que després es va renunciar a ella amb l’únic argument que l’import no era suficient ni per a instal·lar les bastides”. Davant açò, el grup socialista va presentar en 2006 una moció perquè l’Ajuntament s’adherira a a el programa 1% Cultural del ministeri de foment, ja que, anava destinat a la conservació i enriquiment del patrimoni cultural espanyol. No obstant açò, i a pesar que la moció va ser aprovada per unanimitat, “en set anys no s’ha avançat, per la incompetència de l’alcaldessa que encara no ha trobat a ningú que li redacte el projecte necessari i ni tan sols ha sabut implicar en una obra tan important i necessària a la Conselleria corresponent, malgrat ser del seu mateix partit”.

Per tot açò, la responsable socialista Marta Ortiz creu que és “urgent i necessària” aquesta comissió, i ha advertit que els socialistes “ens esforçarem dins de les nostres possibilitats perquè s’inicien els treballs de rehabilitació de la Torre de Mussa al més prompte possible”.

Gabinet de premsa

Si vols ser soci simpatitzant envia'ns un correu a: torremussa@benifaio.org