COMPTE ARRERE PER A la RESTAURACIÓ DE LA TORRE MUSSA DE BENIFAIÓ

Un pas important de cara a la futura restauració de la Torre Muza de Benifaió. Així han definit avui els tècnics de Diputació de València i la Universitat Politècnica de València els treballs previs que ja s’han iniciat i que són necessaris per a aconseguir actuar en la deteriorada torre i poder així efectuar labors de conservació i restauració.

L’alcaldessa de Benifaió Empare Arcís, tècnics de l’ajuntament i representants polítics han estat presents en aquesta primera presa de contacte «on presentem aquesta primera fase necessària i urgent on anem a dur a terme diverses línies d’actuació: arqueològica, històrica, d’entorn i urbanística, un estudi que ens encaminarà a actuacions concretes per a la restauració final» ha informat en la reunió Vicente López, coordinador del projecte d’estudi previ de la Universitat Politècnica de València.

López ha destacat que l’ajuda de la Diputació de València, tant econòmica com d’assessorament, és necessària ja que al costat de la col·laboració i aportació econòmica de l’Ajuntament poden fer que funcione aquest projecte.

L’alcaldessa de Benifaió Empare Arcís ha destacat que aquest estudi previ «també ens aportarà més informació sobre la nostra història», Sobre aquest tema, Vicente López ha destacat l’excel·lent ajuda que està oferint el cronista local Francesc Beltrán per a la fase històrica ja que «ens permet saber que hi havia en aquell lloc i perquè aquesta situada allí la torre. És un tipus de fortificació que mai es construïa en zones aïllades sinó al costat de petits poblats». D’ací, com assenyala el coordinador «les troballes romanes pròximes com la famosa llaura romana».

El cost total per a dur a terme aquest projecte com a fase prèvia a la restauració aconsegueix els 17.450 euros dels quins 13.000 euros són aportats per l’ajuntament de Benifaió i la resta la Diputació de València.

Membres del departament de botànica de la Universitat han destacat l’excel·lent estat vegetatiu que embolica la torre i com una de les importants actuacions futures ha de ser eliminar l’heura que deteriora la torre «i respectar i conservar l’entorn vegetatiu de gran valor perquè es convertisca també en una visita paral·lela a la torre».

Com ha destacat Arcís «fem un pas gran cap a un projecte final pel qual seguirem treballant». L’alcaldessa ha avançat que més endavant «es presentarà el projecte de forma pública als veïns. Un projecte que també coneixeran de primera mà els membres de l’Associació Amics de la Torre Muza de Benifaió com a veïns actius que han mostrat el seu interès per aconseguir assoliments com els quals avui tenim la satisfacció de comunicar».

www.benifaio.es

Gabinet de premsa

Si vols ser soci simpatitzant envia'ns un correu a: torremussa@benifaio.org