Els tècnics comencen a actuar a la Torre Mussa de Benifaió pel seu estat ruïnós

La veu del país Valencià

Es tracta d’una primera fase urgent que lliurarà d’hedra a la fortalesa àrab

Tècnics de la Diputació de València i la Universitat Politècnica han iniciat ja a peu de torre els treballs de la primer fase, previs a la restauració, unes labors que ja va indicar l’alcaldessa Amparo Arcís després de la reunió de novembre.

ʺEs tracta d’una primera fase necessària i urgent on durem a cap diverses línies d’actuacióʺ. ʺTreballs d’arqueologia històrica, d’entorn i urbanística, un estudi que ens encaminarà a actuacions concretes per a la restauració finalʺ va informar en el seu moment en la reunió Vicente López, coordinador del projecte d’estudi previ de la Universitat Politècnica de València.

Uns treballs previs que ja s’han iniciat, ja que són necessaris per a aconseguir actuar en la deteriorada torre i poder així efectuar labors de conservació i restauració.

El cost total per a dur a terme el projecte de fase prèvia a la restauració és de 17.450 euros, dels quals 13.000 euros són aportats per l’Ajuntament de Benifaió i la resta la Diputació de València.

Una de les actuacions que s’està executant per part del Departament de Botànica de la Universitat és l’eliminació de l’hedra que deteriora la torre i respectar i conservar l’entorn vegetatiu de gran valor perquè es convertisca també en una visita paral·lela a la torre.

Gabinet de premsa

Si vols ser soci simpatitzant envia'ns un correu a: torremussa@benifaio.org