• Home
 • Treballs dedicats a la Torre Mussa

Treballs dedicats a la Torre Mussa

 • Després de iniciar este any passat la nostra tasca de conservar la torre junts amb el poble, aquesta associació d'amics, a complert 1,5 de vida, i té el plaer de comunicar-vos que portem un grapat de reunions i entrevistes fetes amb el fi comú que ens mantinga en peu durant el propers mil anys la nostra i volguda Torre Mussa de Benifaió.

  Amb pocs medis i diners, però amb molta voluntat, esforç i treball, hem aconseguit consolidar l'associació amb estatuts i degudament enregistrats al registre general de la C.V., aixi-mateix l'any passat pel mes de novembre de 2012 l'ajuntament amb la diputació de València i la Universitat Politècnica de València, escriurien un conveni dels que iniciaven una 1ª fase prèvia a la restauració, amb varies línies d'actuació, com els treballs d'arqueologia, l'entorn urbanístic i amb el seu departament de botànica de la U.V., tallar les hedres que estaven ofegant l'estructura, per al que tingueren que muntar una grua gegant per escodrinyar ben bé la torre; aquest primer esforç municipal ens costa 13.000 euros aportats per l'ajuntament de Benifaió i 4.450 per la diputació de València.

  A pesar de ser el nostre primer any, creguem que ja hem fet el rodatge i que amb més coordinació amb l'ajuntament, podríem assolir la tasca de tirar endavant tots i cadascun del projectes que s'hem proposat, inclòs el de aconseguir un lloc de treball estable on poder reunir-mos i que fins ara no hem trobat, encara que el tenim demanat i esperem que prompte, quant ja estiga'm llegim aquest article amb les caloroses festes de l'agost, poder dir amb veu alta que disposem d'un lloc municipal, com qualsevol altra associació del poble.

  Una forta abraçada a tot el poble, que passeu unes bones festes, i que els monuments no ens caiguen.

  Amics Torre de Mussa de Benifaió

 • L'Oratge a Benifaió - El professor Diuardo Punxet visita la Torre - Pepi Tilla al cor de la notícia - Entrevistem als "Amics de la Torre".

 • Estudi Marcel Mezquita Piles

  Este trabajo trata sobre la torre musa de benifaio, una torre musulmana comprendida entre los siglos XI y XII, en el trabajo se explica las razones de porque esta torre forma parte del patrimonio junto con un par de propuestas de restauracion para la misma.

  Llegir més

 • Direcció General de Patrimoni artístic

  En el límite del casco urbano a la derecha de la carretera de Benifaió-Catadau, se encuentra esta torre. La Torre Mussa es de origen árabe, probablemente del siglo XIII.

  Podría haber formado parte del cinturón defensivo de la ciudad de Valencia; o bien sería el elemento principal del sistema defensivo de una alquería islámica.

  Se trata de una prismática de planta cuadrangular de unos 10,2 metros de lado. Consta de un basamento de unos 3 metros de altura, y con un espesor en los muros de 1,20 metros, realizado con aparejo irregular con la técnica de tapia de piedra. Sobre este basamento se encuentra la puerta de entrada, que esta protegida por una ventana situada en la primera planta. Tiene otras dos plantas con cuatro ventanas cada una de ellas. Los forjados serian de madera, aunque no se conservan, todavía son visibles las huellas del apoyo en los muros de las viguetas. En el remate se conservan algunas almenas. Se conserva al interior un muro con tres arcos, uno por planta, que divide en dos la planta de la torre.

  Llegir més